Activiteiten

Naast de wekelijkse repetities op vrijdag organiseert het bestuur van de concertband allerlei verschillende
activiteiten doorheen het jaar. Hieronder een greep uit onze activiteiten:

Het eindejaarsconcert

Het eindejaarsconcert in MFC De Steenoven wordt elk jaar opnieuw tot in de puntjes uitgewerkt: een uitgebreid gamma aan nieuwe nummers, een toffe presentatie maar vooral prachtige muziek worden dan aan u voorgesteld! Zowel de muzikanten als het publiek kijken hier jaarlijks naar uit. In 2012 ging Vivace de internationale richting uit met “Vivace goes Eurosong”. In 2013 stond Britse muziek centraal met het schouwspel “Little Britain”. Vorig jaar luidde het thema “De Vivace-code” waarbij we beroep deden op jullie als detectives. Dit jaar laten we met "Cinema Vivace" een stevige portie filmmuziek los op ons publiek. Uitzonderlijk lassen we dit keer ook voorafgaand een kidsconcert in om ook onze jongste luisteraars te verwennen!

Het muziekweekend

Tweejaarlijks organiseert het bestuur van de concertband een muziekweekend ter voorbereiding van het eindejaarsconcert. Alle muzikanten verhuizen dan voor een weekendje naar een toffe locatie. Naast de repetities worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd. Dit bevordert de groepssfeer en maakt er telkens weer een onvergetelijk avontuur van. In 2014 trokken we hiervoor naar Spa. We kijken alvast uit naar de volgende editie!

Allerlei optredens

In tegenstelling tot de klassieke muziekverenigingen brengen wij niet langer wandelconcerten en kermisconcerten. Als concertband verzorgen wij echter regelmatig huwelijksvieringen, opendeurdagen, brouwerijconcerten, aperitiefconcerten, en allerhande evenementen en festiviteiten.

Spijs en drank

Om een schitterend resultaat te garanderen, voorzien wij onze muzikanten regelmatig van spijs en drank. In de zomervakantie worden de muzikanten getrakteerd op een barbecue, enkele maanden later volgt het uitgebreide Sint-Ceciliafeest. Voor de fans wordt in het voorjaar een eetfestijn georganiseerd. Na elke repetitie wordt de drank eveneens koud geserveerd.